Levensverhaal Saskia en serge ( het complete verhaal staat onder Nieuws )

Geplaatst op maandag 27 september 2010 @ 16:19 , 318 keer bekeken

Spot op Saskia & Serge, één duo dat altijd blijft

Op de woelige baren der vaderlandse showbiz, zijn al heel wat bootjes tot zinken gekomen. De reeds jarenlange verbintenis van Trudy van den Berg en Ruud Schaap, in het land beter bekend als het duo Saskia & Serge, lijkt dan ook een zeldzaamheid. Al ruim 40 jaar zit dit duo in het vak, ook zijn ze nog eens 45 jaar met elkaar getrouwd. Ofschoon zij dag en nacht met elkaar optrekken, is er nog geen scheurtje in hun huwelijksgeluk zichtbaar. het klikt! En het blijft nog steeds klikken. Daar is denken we alles mee gezegd. Ze hebben het gewoon goed getroffen met elkaar. In de schandaalpers zal je dit duo niet gauw aantreffen. Wie Saskia zegt, zegt Serge en omgekeerd. Als een Siameese tweeling lijken ze onafscheidelijk met elkaar verbonden. Ooit waren ze eens drie dagen niet bij elkaar, omdat Serge in het buitenland verbleef voor een voetbalwedstrijd met het "World Master team". Niet echt een groot succes.

Al 40 jaar dus, weten Saskia & Serge ons met hun muziek te vermaken, een enorme prestatie. Andere duo's zijn al lang verloren gegaan, maar zij houden zich nog steeds staande in de roerige wereldje van de vaderlandse showbiz. En dat ook nog eens met elkaar. Ze oefenen gewoon een beroep uit. Een vak, dat ze in de praktijk hebben geleerd.

Af en toe scoren ze eens een hitje, dan weer een tijdlang niet. Het hebben van een hit, lijkt niet van invloed te zijn op het aantal optredens in het land. Je hebt mensen, die geweldige platen maken, maar helemaal niet kunnen optreden. Die worden gevraagd dankzij de gratie van een hit. En je hebt artiesten, die zelden een plaat maken en toch refelmatig werken. Het lijkt er op dat Saskia & Serge, deel uitmaken van die laatste selecte groep, een kern van artiesten, die goed zijn, ook als ze niet in de hitparade staan. ze hebben een naam opgebouwd. De theaterbureau's weten, dat je betrouwbaar bent en dat je staat voor je naam.

Toch hebben ook Saskia & Serge enkele grote hits op hun naam staan. Wie kent er niet hun "Zomer in Zeeland", " 't Spinnewiel" of "De kleine dingen". Ook mogen we "Mama he's a soldier now"en "Als je zachtjes zegt, ik hou van jou" niet vergeten. Stuk voor stuk nummers, die nog regelmatig op de radio voorbij komen en bij de optredens in het land wordt er ook nog steeds gevraagd om deze succesnummers. Dat Saskia & Serge ook successen hebben geboekt in het buitenland, lijkt iedereen al weer te zijn vergeten. Zo is hun grote hit "Mama he's a soldier now" uitgebracht in meer dan twintig landen. In Argentinië was het een grote hit. Vanwege de Falklandoorlog zagen ze af van een optreden aldaar. Gedurende de Country & Western periode waren eer meerdere bezoeken aan Amerika. Hier werden ook LP's opgenomen. Ze mochten optreden in de Grand Ole Opry, zo'n beetje het mekka van de country & western. Met hun uitvoering van de nummers "Jambalay "en "Lonsesome me "bereikten ze de Amerikaanse Country hitlijsten ( hot country hitlijst ). Ook traden zij op in het Wembley Stadion in Londen ( 24.000 mensen ), in het voorprogramma van o.a. Emmylou Harris. Het programma is uitgezonden op tv. Voor een optreden in Rusland schreven ze zelfs een Russisch nummer: "Perestrojka". het eerste exemplaar van dit nummer is overigens aangeboden aan Raïsa Gorbatsjov.

Blijven vernieuwen lijkt de kracht en het motto te zijn van het duo. regelmatig wordt er een nieuwe weg ingeslagen. nederlandstalig, Country & western, Middle of the road, ze deden het allemaal. En nog steeds met veel plezier en enthousiasme. keer op keer hebben ze er hun publiek mee verrast. Wellicht heeft het bijgedragen aan hun successtory. een andere grote verdienste van het duo is het feit, dat ze veel van hun nummers zelf schrijven. Saskia & Serge, brengen vaak uren door in hun eigen studio.

Mensen bezig houden, zo zou je hun vak kunnen omschrijven. Het is puur amusement. Pa en ma vinden het leuk, de kinderen ook. Van elke publieksgroep, jong en oud, stad of platteland, trekken ze mensen. En dat zijn er gelukkig nog heel wat.

Na al die jaren, is het duo nog even enthousiast als in het begin. Wie wel eens een optreden van het duo heeft meegemaakt, kan dan bevestigen.
De liefde voor het vak, maar bovenal voor elkaar, het straalt gewoon van hen af. Zo te zien en te horen, zijn ze nog lang niet uitgezongen en halen ze met gemak en glans het diamant.

Overigens vinden Saskia & Serge het optreden in het land, nog steeds het leukste aspect van hun vak, met name door de voldoening, die het hen steeds na afloop weer schenkt.

Ook de creatieve kant houdt hen enthousiast. Saskia heeft vooral plezier in het schrijven van repertoire en het zingen. Serge's interesses gaan vooral uit naar de techniek en zijn gitaar. Dat verklaart ook dat bij de opzet van het duo, gekozen is voor Saskia's stem op de voorgrond. Het heeft altijd goed gewerkt. Bij hen geen strijd om wie er het meeste zingt. Het gaat immers om het uiteindelijke resultaat

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

babiana starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor als men wat wilt weten over Saskia en Serge , of het nu gaat om fotomateriaal , of muziek enz, aanvraagjes worden zeer snel gehonoreerd , deze club is zeker op zijn tijd een bezoekje waard !! René