Wil je meer lezen over het levensverhaal van Saskia en Serge, kijk dan onder de link nieuws

Geplaatst op dinsdag 28 september 2010 @ 15:01 , 953 keer bekeken

Spot op Saskia & Serge, één duo dat altijd blijft:

 Saskia:

Saskia is geboren op 23 april 1947 in het ziekenhuis in het West-Friese Grootebroek en kreeg bij haar geboorte de roepnaam Trudy. Ze groeide op in het Noord-hollandse dorpje Hem-Venhuizen en woonde daar aan de Torenweg.
File_005.jpg
Saskia stamt uit een muzikale familie, beide ouders zaten op het koor. Trudy was de oudste thuis, zij heeft nog twee zusjes. Haar vader was belastingambtenaar en haar moeder zorgde voor het gezin .
  File_007.jpg File_006.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

File_009.jpgToen ze 9 jaar was, ontdekte ze het ballet, dansen was het helemaal. Op haar 13e werd haar vader overgeplaatst naar Schagen. Schagen was “de grote stad” en dus een bijzonder nieuw avontuur.File_008.jpg Op de middelbare school (Mulo) ging het prima en tijdens de muzieklessen blonk Trudy uit en moest ze vaak zingen voor de klas. Ze deed dan vaak imitaties van o.a. Conny Froboes, Anneke Grönloh en Mahalia Jackson.File_010.jpg

 

 

Op aanraden van de kapelaan kochten haar ouders een gitaar voor haar en toen was het hek van de dam, ze was niet meer te stoppen. Achter op de fiets bij pa “stroopten” ze de talentenjachten in de buurt af en won ze de “publieksprijs”. Daarnaast speelde zij twee keer in de week toneel bij verschillende toneelverenigingen. Saskia is nog een tijdlang werkzaam geweest op het belastingkantoor.

 

Serge:
File_012.jpgFile_011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serge ( Ruud Schaap):
Serge is geboren op 22 maart 1946 in Den Helder. Bij zijn geboorte kreeg hij de roepnaam Ruud. Zijn vader was dansleraar.
RuudFile_014.jpg assisteerde regelmatig. Ruud heeft LTS en Mulo gevolgd. Ook studeerde hij nog kort voor docent nijverheidsonderwijs. Had hij geen muzikale carriére geambieerd, dan stond hij nu waarschijnlijk voor de klas.

Al op jonge leeftijd maakte Ruud deel uit van de band “Les Lunettes” (4 jongens met een bril), dat zijn werkterrein had in heel Nederland. Ruud had in de band een leidinggevende positie en was gitarist/zanger.

File_015.jpg


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

babiana starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor als men wat wilt weten over Saskia en Serge , of het nu gaat om fotomateriaal , of muziek enz, aanvraagjes worden zeer snel gehonoreerd , deze club is zeker op zijn tijd een bezoekje waard !! René